Omgevingsvergunning, vooroverleg

Heeft u een complex bouwplan wat niet voldoet aan het Bestemmingsplan of de Welstandsnota? Of wilt u meerdere activiteiten aanvragen binnen één omgevingsvergunning? Dan is het vaak handiger eerst vooroverleg te voeren met de gemeente.

Toetsing

Met een vooroverleg vraagt u ons te toetsen aan het Bestemmingsplan en de Welstandsnota. Heeft u een aanvraag waarbij ook een milieuactiviteit een rol speelt? Dan kijken we ook of het mogelijk is u daar een omgevingsvergunning voor te verlenen.
De gemeente zal aan u doorgeven of uw vooroverleg akkoord is, hierna kunt u dan de aanvraag omgevingsvergunning indienen. Is uw vooroverleg niet akkoord dan kan worden gekeken of het plan kan worden aangepast.

Aanvragen

Hoe kan ik een verzoek om vooroverleg indienen?

  • Digitaal via het Omgevingsloket
    Nadat u alle onderdelen in het omgevingsloket heeft ingevuld klikt u bovenin uw scherm op het icoon: 'contact met bevoegd gezag'. (dus niet op indienen!) Zo zorgt u ervoor dat wij uw (bouw)plan behandelen als een vooroverleg.

Wat moet ik meesturen bij een vooroverleg?

Tekeningen (op schaal) met de situatie en, indien van toepassing, belendende gevels of een foto hiervan.

Hoe lang duurt het?

Een vooroverleg is niet gebonden aan termijnen. Wel proberen wij uw vooroverleg zo snel mogelijk te toetsen en u antwoord te geven op de vraag of het kan of niet.

Kosten

Het doen van een gebruiksmelding is gratis. Aan het aanvragen van een gebruikersvergunning zijn kosten verbonden. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van het gebruik (bijvoorbeeld dagverblijf of nachtverblijf) en het aantal personen dat maximaal aanwezig mag zijn.
De kosten die wij per dienst in rekening brengen, vindt u in de Verordening op de heffing en invordering van leges Vlissingen 2025. De legesverordening begint met de algemene regels over de verschuldigde leges; aan het einde van de verordening treft u de uitgebreide tarieventabel aan.

Heeft deze informatie u geholpen?