Publicatie voornemen koopovereenkomst hoek Paul Krugerstraat-Van Dishoeckstraat

De gemeente Vlissingen heeft het voornemen om met Studio ZE B.V. een koop- en ontwikkelovereenkomst te sluiten tot de realisatie van het bouwplan ‘Aan de Singel’ van 73 appartementen. Gelegen aan de Paul Krugerstraat-Van Dishoeckstraat in Vlissingen, kadastraal perceel gemeente Vlissingen, sectie B, nr. 2010 (gedeeltelijk), 2585 (gedeeltelijk) en 2208 (gedeeltelijk).

Didam

Bij de uitgifte van gronden en/of gebouwen en/of het vestigen van zakelijke rechten daarop, dienen overheden zich te houden aan het Didam-arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778). En een (openbare) selectieprocedure te doorlopen om alle (potentiële) gegadigden mededingingsruimte te bieden.
Gelet op de selectiecriteria is de gemeente Vlissingen van mening dat Studio ZE B.V. de enige serieuze gegadigde is die voor de betreffende koop in aanmerking komt.

Objectinformatie 

  • Adres: gelegen tussen de Singel, De Kota Baroestraat, Van Dishoeckstraat en Paul Krugerstraat in Vlissingen;
  • Kadastraal perceel: gemeente Vlissingen, sectie B, nr. 2010 (gedeeltelijk), 2285 (gedeeltelijk) en 2208 (gedeeltelijk);
  • Perceelgrootte: 2.307 vierkante meter.

Selectiecriteria

Geïnteresseerden komen enkel in aanmerking, als zij aantoonbaar en schriftelijk voldoen aan alle criteria. De gemeente hanteert voor de selectie van de gebruiker van het bovengenoemde object de volgende criteria.

  • Het bouwplan moet passen binnen de Ontwikkelingsvisie Scheldekwartier. De locatie is uitsluitend geschikt voor woningbouw;
  • Het bouwplan moet aansluiten bij het volkshuisvestingsprogramma Vlissingen 2024-2028 voor de realisatie van minimaal 73 niet-grondgebonden woningen;
  • Koper is in staat om met zijn bouwplan het project uit te voeren voor 2029;
  • Koper dient de financiële haalbaarheid te kunnen aantonen.

Studio ZE B.V. is de enige serieuze gegadigde

De gemeente is van mening dat er op grond van voornoemde objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het aangaan van de voornoemde overeenkomst. Namelijk Studio ZE B.V.
Ten overvloede zij erop gewezen, dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

Redenen

De contractpartij komt ten behoeve van voornoemde overeenkomst als enige serieuze gegadigde in aanmerking, om de volgende redenen.

  • Koper heeft voorzien in een integraal bouwplan voor woningbouw, namelijk 73 niet-grondgebonden woningen passend binnen het gemeentelijke beleid;
  • Koper is al in het bezit van de percelen kadastraal perceel gemeente Vlissingen, sectie B, nr. 2382, 2286 en 2382 waarop het bouwplan gedeeltelijk is gesitueerd;
  • De gemeente wenst perceel [invullen] te ruilen, omdat daarin openbare ruimte is gelegen en daarmee teruggaat naar het gemeentelijk beheer. Deze verkoop betreft voorwaarde voor de ruil;
  • Koper heeft aangetoond het bouwplan financieel te kunnen dragen aan de hand van de aan haar toegekende subsidie Startbouwimpuls.

Niet eens met de voorgenomen koopovereenkomst?

Als u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen koop, dan dient u dit binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie van deze kennisgeving (uiterlijk vóór 16 mei 2025, 23.59 uur), kenbaar te maken door een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken. Dit moet bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant.
De betekening van een dagvaarding in kort geding dient plaats te vinden aan het adres van de gemeente (Paul Krugerstraat 1, 4382 MA Vlissingen).

Vervaltermijn

Genoemde termijn wordt aangemerkt als vervaltermijn. Als binnen deze termijn geen dagvaarding is uitgebracht, is er sprake van rechtsverwerking. Dit betekent dat wanneer wij de betekening van een dagvaarding in kort geding na genoemde datum ontvangen, de gemeente vrij is om tot de voorgenomen koopovereenkomst over te gaan.

Publicatie

De gemeente publiceert dit voornemen op de websites www.officielebekendmakingen.nl en www.vlissingen.nl/vastgoed. 
Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021, meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.