Uncle Beach
Vlissingen kent een bewogen geschiedenis. De strategische ligging van de stad aan de monding van de Westerschelde heeft zijn sporen nagelaten in de stad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) is er hard gevochten in de stad en op de Westerschelde. Rondom de Oranjemolen is het gebied 'Uncle Beach' ingericht. In dit gebied wordt het verhaal verteld van de bezetting, bevrijding en burgerbevolking van Vlissingen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De bevrijding van Vlissingen speelde een grote rol in de 'Slag om de Schelde'. Op deze plaats meer informatie over dit gebied en de activiteiten die hier plaatsvinden.
Het verhaal van Uncle Beach
'Uncle Beach' vertelt het verhaal van de bevolking, bezetting en bevrijding van de stad Vlissingen en de Slag om de Westerschelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Bevrijdingspad Vlissingen
In de vroege morgen van 1 november 1944 landden de eerste geallieerde eenheden in de Vlissingse Slijkhaven, codenaam Uncle Beach. Vanaf hier kunt u de route volgen die de soldaten ook hebben genomen.
Vlissingen tijdens WO II
Vlissingen is een van de meest gebombardeerde steden van Nederland. Toch ging het leven in Vlissingen zo goed en kwaad als het ging, zo veel mogelijk door.
Herdenken en vieren
Op 4 mei herdenken we de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Het Zeeuwse Bevrijdingsfestival is ieder jaar op 5 mei in Vlissingen.
Expositie Oranjemolen
In de Oranjemolen heeft het Zeeuws Maritiem muZEEum een expositie ingericht over persoonlijke ervaringen van Vlissingers tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Stichting Bunkerbehoud
Bij 'Uncle Beach' ligt een compleet ingerichte Duitse observatiebunker. Deze observatiebunker is te bezoeken via de Stichting Bunkerbehoud, zij organiseren ook battlefield-tours.